Groentensoep

  • 1 stuk schenkel (of mergpijp met soepvlees)
  • 400 gram grof gesneden soepgroenten
  • 2 stuks kruidenbuiltjes
  • 300 gram rundergehakt (aangemaakt met kruiden)
  • 1 tl zout
  • 2 draadjes foelie
  • 2 blaadjes laurier
  • 3-3,5 liter bouillon (goed voor 8 personen)
  • 1 stuks vermicelli, hoeveelheid naar keuze
  1. Breng eerst de schenkel of de mergpijp met het soepvlees aan de kook met 1 liter water en een schep zout. Als het kookt eerst afschuimen anders wordt de soep troebel.

  2. Voeg daarna de bouillonblokjes, de soepgroente en kruiden en kruidenbuiltjes toe. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

  3. Doe het deksel op de pan en laat ca. 2,5 tot 3 uur op een heel laag pitje trekken.

  4. Haal de kruidenbuiltjes en foelie en laurierblaadjes uit de pan. Verwijder de schenkel of mergpijp.

  5. Snijd het vlees van de schenkel en doe dit terug in de pan.

  6. Maak balletjes van het gehakt en voeg toe. Voeg de vermicelli toe. Laat nog 10 minuten zachtjes koken.

  7. Maak op smaak af met zout en peper.